25 Temmuz 2024

Paylaş

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu mu?

14 Mayıs genel seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısı altında meclis çoğunluğunu elde eden AKP, gözünü yerel seçimlere çevirdi.

Genel seçimlerde başarıya ulaşan AKP, yerel seçim çalışmalarına başladı. Yerel seçimlerin en kritik noktası olarak bilinen İstanbul ise AKP ve muhalefetin en çok istediği yerlerden.

CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 2019 seçimlerinde 2 kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından 15 yıldır İstanbul’u yöneten AKP yönetimi değişmişti.

2023 genel seçimlerinde partisinin yenilgiye uğramasının ardından parti yönetiminde değişim sürecinin öncüsü olarak kamuoyunda dillendirilen İmamoğlu, yerel yönetimden çok parti içi meselelerde konuşulur oldu. Şu ana kadar da İstanbul için ortaklık yapılacağının sinyalini vermeyen Millet İttifakı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni rakibine kaptırmaya yakın.

Seçim sonuçlarından sonra parti içinde değişim talep etse de bu talebe karşılık bulamayan muhalif seçmenin ana muhalefet partisine tepkileri sürüyor. Buna karşılık İstanbul’da elini güçlendirmek isteyen AKP’nin adayının kim olacağı sorusu gündeme geldi.

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI GÖKSU EN GÜÇLÜ İSİMLERDEN

Kamuoyunda en çok bahsedilen isim Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu. Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili de olan Göksu, belediye meclisinde İmamoğlu ve diğer rakipleri ile tartışmalarıyla da zaman zaman gündeme düşüyor.

Daha fazla haber

Daha fazla haber