27 Temmuz 2024

Paylaş

Meclis yine çocuk parkına döndü: Eski CHP’li, mevcut CHP’li vekili yumrukladı

CHP Erzincan Milletvekili ve sosyal medya fenomeni Mustafa Sarıgül, TBMM’de yumruklu saldırıya uğradı.

Eski CHP ve ANAVATAN’lı, şu anda ise HDP çatısı altında siyaset yapan Turan Tüysüz ve CHP’li Mustafa Sarıgül arasında tartışma yaşandı.  Sarıgül, saldırı sonrası basın toplantısı düzenleyerek, hak aramanın mücadelesi vermenin yeri zamanı olması gerektiğini belirtti ve benzer olayların Parlamento çatısı altında yaşanmamasını temenni ettiğini söyledi.

Yaşananlara şahit olan SÖZCÜ TV muhabiri Aslı Kurtuluş Mutlu, saldırıyla ilgili şunları anlattı:

“CHP grup toplantısından çıkan Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, diğer vekillerle sohbet ediyordu. Eski CHP Milletvekili Turan Tüysüz ile de sohbet ettiler. Şeref holündeki koltuklara oturdular. Ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde kargaşa yaşandı. Ben 5-6 metre arkadaydım. Mustafa Sarıgül, basın danışmanı ve beraberindekilerle bu noktadan uzaklaştı.”

”ALACAK VERECEK MESELESİ”

Tüysüz saldırıyı neden yaptığını’ sorusuna, ‘Alacak verecek meselesi’ şeklinde cevap verdi.

Daha sonra CHP Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, grup toplantısından çıktıktan sonra geçmiş dönem milletvekillerinden birinin yanına yaklaştığını söyleyerek, “Bilmediğim konularda sorular sordu. Tanımıyorum, yeri değil dedim. Kendisi de konuşmaya devam etti. Hak aramanın mücadelesi vermenin yeri zamanı olması lazım. Bu olayın tecelli etmesi beni üzdü. Umarım ki Parlamento çatısı altında olmaz” dedi.

Tüysüz’ü yıllar önceden tanıdığını belirten Sarıgül, “Bir şey varsa randevu alırsın gelir konuşuruz. Son derece üzüldüm. İçeriğini bilmiyorum. Milletvekili olduğunu sonradan öğrendim. Konuşma şekli hoş değildi. Parlamento’nun saygı, sevgi ve hoşgörüye dayalı olması lazım. İnsanların nerede ne zaman yapacağını bilmesi lazım” şeklinde konuştu.

”ŞİKAYETÇİ OLMAYACAĞIM”

Şikayetçi olup olmayacağına dair soruya Sarıgül, olmayacağını belirtti.

”İLK O BANA YUMRUK ATTI”

Tüysüz yumruk olayıyla ilgili “Ben onu ziyarete gittim. Orada Meclis’in kamerası var. İlk o bana yumruk attı” dedi.

“YÜKLÜ MİKTARDA BORCU VAR”
Olayın yaşandığı ilk saatlerde net bir açıklama yapmaktan kaçınan Tüysüz, daha sonra 10Haber’e yaptığı açıklamada “Ne kadar borcu var size?” sorusuna “O uzun bir mesele boş ver. Ama yüklü miktar borcu var. Biz onun için kavga ettik. CHP’den atıldık adam bizi tanımadığını söylüyor. Ayıp” diye yanıt verdi.

Daha fazla haber

Daha fazla haber