Akbelen’de TOMA ve biber gazı müdahalesi

Muğla’nın İkizköy Mahallesi’ne bağlı Akbelen mevkinde maden için istimlak edilen alandaki ormanda Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor.

Bölgeye birçok parti yetkilisi akın ederken protestolara katılanlara jandarmanın TOMA ve biber gazıyla müdahale ettiği görüldü.

YSP’li VEKİL BARİKAT ARKASINA ALINDI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi milletvekili Burcugül Çubuk da protestoya katılanlar arasındaydı. Jandarma müdahalesi esnasında yere düştükten sonra barikat arkasına alınan Çubuk, milletvekili olduğunun anlaşılmasından sonra serbest bırakıldı.

“Ana muhalefet partisi başkanı halkla değil”

Olay yerinde Artı TV’ye konuşan YSP’li Çubuk, CHP yönetimini eleştirdi. Muhalefetin bölgeye yetersiz destek gösterdiğini ifade eden Çubuk “Ana muhalefet partisi başkanı halkla değil bu çok net bir görüntü” diye konuştu.

CHP’li İSİMLER VATANDAŞLA TARTIŞTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP’li bazı milletvekilleri bölge halkı tarafından protesto edildi.

Kılıçdaroğlu, ilk olarak halkın taleplerini dinledi. İkizköy Çevre Komitesi’nden Necla Işık, kesimin durdurulmasını istediklerini vurgulayarak, “Tarım Orman Bakanlığı bu ormanları korumakla mükellef değil mi? Aç gözlü şirketlere satmak zorunda mı? Bakana seslenin. Akbelen giderse Kazdağları gidecek, İliç gidecek, vatan gidecek. Beş gündür mahvolduk. Tarım Orman Bakanı’na dört senedir sesleniyoruz; bu kesimi durdurun” dedi.Vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na kesim bölgesine beraber gitme çağrısı yaptı, “Bizimle ağaçlara sarılın” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu ayrılmak için araca bindiği sırada direnişçiler tarafından “Arabaya değil, barikata” sloganları atıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, tepkiler sonrası kesim alanının olduğu yere gitti.

CHP’li VEKİLLERLE VATANDAŞ ARASINDA SÖZLÜ TARTIŞMA

Bir diğer dikkat çeken olay da CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın vatandaşlarla olan sert diyaloğu oldu.

Kılıçdaroğlu’nun arabaya binip alandan uzaklaşmak üzere olduğu esnada “Sen başkan olmayacak mısın, böyle mi yapacaksın” diye Kılıçdaroğlu’na seslenen bir eylemci, “Akbelenlilerin emeği var burada, böyle kaçacak mıydın, oy istemeyi biliyorsun, aday olmayı biliyorsun, böyle bir şey yok” diyerek aracın önünü kapattı.

Yolun kapatılması üzerine, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, aracın önüne gelerek, eylemciyi kolundan tutup aracın kenarına sürüklemeye başladı. Bunu gören bir başka eylemci Sarıgül’le burun buruna gelerek, “Nasıl yaparsın böyle bir şeyi, hayır, çekemezsin kolunu” diyerek tepki gösterdi. Çevredekilerin de tepki göstermesinin ardından Sarıgül alandan uzaklaştı

VATANDAŞA PARMAK SALLADI

Akbelen direnişe destek için bölgeye giden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kendisini protesto eden yurttaşa parmak sallayarak “Bağırma bana! Bana bağırma” sözlerini sarf etti. Başarır’ın bu sözleri, direnişe katılan vatandaşların tepkisini çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz