Kütahya yangınında yeni gelişmeler: Köyler tahliye ediliyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde orman yangını çıktı. Ekipler, 7 farklı noktada devam eden yangına müdahale ederken, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Bazı köylerde de tahliyeler başladı.

Gevrekler köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda kara ekibinin yanı sıra 21 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi.

Çevredeki ilçe belediyelerinden de itfaiye araçlarıyla yangına müdahale ediliyor.

Yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangın, geniş bir alana yayılarak devam ediyor.

Ekipler, 7 farklı noktada devam eden yangına müdahale ederken, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek, yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Aydınlar Köyü tahliye edilirken, Erikli Köyü’nde de tahliye çalışmaları sürüyor.

Fotoğraf: DHA

[Fotoğraf: DHA]

Yangına müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü personellerinden biri dumandan etkilenirken, 2 kişinin kolunda ise yanık oluştu. 3 kişiye bölgede bulunan ambulanslarda sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Vali Çelik, bölgede çalışmaları takip etti

Bölgeye giden Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, yangın söndürme çalışmalarını koordine ediyor.

Vali Çelik, yaptığı açıklamada, yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yangının yerleşim yerleri için risk oluşturmadığını belirten Çelik, “Aydınlar köyü tedbir amaçlı tahliye edildi ve yerleşim yerlerine güvenlik tamponu oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz