MEB’in kıyafet kararı belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki 2023-2024 eğitim öğretim yılı için alınacak tedbirleri duyurdu. Bakanlık, öğrenci velilerinin yükünü hafifletmek amacıyla okul kıyafetleri konusunda önemli bir karar aldı.

Okullar 11 Eylül 2023 tarihinde açılacak. Milyonlarca öğrenci, velisi ve öğretmenler okulların açılacağı günü beklerken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruları da yakından takip ediliyor. Son olarak MEB yeni eğitim öğretim yılına ilişkin tedbirleri belirledi. İşte ayrıntılar…

YENİ KARARLAR TEK TEK İLAN EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla gönderilen genelgeye göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim ve öğretim yılının 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı açıklandı. Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki faaliyetler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak ve planlanan çalışmaların zamanında uygulanması sağlanacak.

KIYAFETLER AYNI KALACAK

Okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve velilere maddi külfet oluşturmamak için zaruret hali dışında değişikliğe gidilmeyecek.

YASAK OLACAK

Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HAZIRLIKLAR

Deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik valiliklerce alınan tedbirler eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacak.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim öğretim hizmetlerinin aksamaması için bu bölgelerde görev yapan ve halihazırda çadır kent, konteyner kent, kamu kurum kuruluşlarına bağlı çeşitli pansiyon ve misafirhanelerde ikamet eden yönetici, öğretmen, memur ve diğer personelin görev yaptığı okul ve kurumlara erişimi taşıma yoluyla gerçekleştirilebilecek.

Afet bölgesindeki illerde resmi ve özel okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlık tarafından hazırlanan program, 11 Eylül-6 Ekim 2023 tarihleri arasında eğitim ve öğretim faaliyetleriyle beraber uygulanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz