“Ne dedin sen” tokadının ardındaki drama ne? Hande Ataizi ve Sevda Demirel kavgası

Mayıs 2002’deki bir televizyon programında Hande Ataizi ve Sevda Demirel arasında amansız bir tartışma patlak verdi. Tarafların bir türlü sakinleştirilemediği kavgada Demirel’in, Ataizi’ne “Ne dedin sen?” diyerek okkalı bir tokat atması, stüdyoyu karıştırdı. Peki kavganın sebebi neydi? Sorun hangi nedenle fiziksel şiddete döndü? İşte bütün detaylar…

2000’li yılların başında, Hande Ataizi ve Sevda Demirel arasındaki tartışmanın fiziksel şiddete dönüşmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ataizi ve Demirel arasındaki atışma yerini tokatlı kavgaya bırakırken, o anlara ait görüntülerin televizyon kanalında paylaşılıyor olması infial yarattı.

DRAMA DESEK SİZİN İÇİN DERLEDİ

Kavgada rakibiyle yayın boyunca ufak atışmalara giren Sevda Demirel, Hande Ataizi’nin kendisine sansürlenen yerde söylediklerine epey sinir olmuş olacak ki tokat atarak saldırıyor. O anlara ait görüntülerin tamamı, Gazete Desek’in YouTube sayfasında…

İŞTE O GÖRÜNTÜLER…

HER ŞEY REYTİNG İÇİN MİYDİ?

O dönem bant yayını, yani önceden çekilen ve daha sonra kurgu yapılarak paylaşılan programda bu bölümün neden montajda atılmadığı sorusu kafaları karıştırıyor. Ancak sonradan edinilen bilgilere göre, bu bölüm programın reytingini tüm listelerde birinci hale getirecek kadar yükseltmiş. Ataizi’nin açıklamasına göreyse yapımcı, bu olayın televizyonda yayınlanmasını istemiş ve bu doğrultuda bir karar almış. Özetle, Ataizi’nin çıkarımı temel alındığında, olayın kendisi gerçek olsa da paylaşılması reyting için yapılan bir hamle gibi duruyor.

HANDE ATAİZİ: BANA O GÖRÜNTÜYÜ KOYMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER

Olayın mağduru konumundaki Hande Ataizi de o anları anlattı. Programa uzun bir ara verildiğini söyleyen Ataizi, “O kişi dışarı çıkarıldı. ‘Biz bunu almayacağız, koymayacağız’ dediler ve ben de diğer konuğu ağırlamak üzere güler yüzle stüdyoya geldim” dedi. Sahnenin reyting uğruna kullanıldığını ifade eden Ataizi ayrıca, “Benim için planlı bir şey değildi. Yapımcı istemeseydi onu koymayabilirdi, zaten doğrusu oydu” değerlendirmesinde bulundu.

“KİMSEYLE KÜSLÜĞÜM YOK”

Yıllar geçmesine rağmen sürekli paylaşımlara konu olan görüntülerin tekrar tekrar servis edilmesini, “Karşı tarafın gündeme gelmek için mi yaptığı bir şey artık bilmiyorum” diyerek yorumlayan Ataizi, “Adını da ağzıma almak istemiyorum. Hiç kimseyle bir küslüğüm yok. Uzatan karşı taraf” şeklinde konuştu.

SANSÜRLENEN KONUŞMALARDA HANGİ İFADELER GEÇTİ?

RTÜK’ün yayın politikaları konusunda televizyon programlarına çokça taviz verdiği dönemlerde yayınlanmasına rağmen, “İki Kere Kiki” programının o dakikalarında birçok sansür uygulanması, aralarında geçen konuşmanın ne denli şiddetli olduğunu ortaya koyarken, Drama Desek sizin için o anları analiz etti. İşte kullanılan ifadeler:

SEVDA DEMİREL: Beni erkeklerle hatırlar mısınız bilmiyorum ama?

HANDE ATAİZİ: Ulan televizyonda ağlıyordun, daha ne olsun be!

S.D: En azından senin gibi or*spu olup da millete bilmem nere mi göstermedim.

H.A: Ben göstermeden yaptım diyorsun?

Analiz sonucudur. Geçerliliği tartışılır.

TOKATTAN SONRA PROGRAM BİTTİ Mİ?

Hande Ataizi’yle birlikte o dönem sunuculuk yapan Cem Davran, programın tokat olayının ardından bitmediğine değinerek, “Tokattan sonra yayına devam ettik. Rekor bir izlenme almıştık. Olaydan sonra çok bölüm çektik” şeklinde konuşurken, “Ben de kendime bir tokat attım ve bu tarz işlerin tamamından çekildim. Ben şehir tiyatrosu oyuncusuyum. Böyle işlerin içerisinde bir daha bulunmak istemedim” dedi.

SEVDA DEMİREL: BUGÜN OLSA DAHA ŞİDDETLİ TEPKİ GÖSTERİRDİM

Hande Ataizi’ne attığı tokadı savunan Sevda Demirel ise, “Bana atılan bir iftira ile günlerce mücadele ettim ve aklandım. Aklanmış olmama rağmen bana edilen bir hakaret vardı. Hande bu olayın yaşanması için beni zorladı, ben de dayanamadım. Bugün olsa belki de daha şiddetli tepki gösterirdim, belki de daha sakin davranırdım. Pişman değilim” ifadelerini kullandı.

PEKİ SEVDA DEMİREL’İN OLAYI NE?

1997’nin yaz aylarında Sevda Demirel, İstanbul’da yapılan fuhuş operasyonunda basıldığı iddia edilerek gözaltına alındı. Olayın kamuoyunu derinden etkilemesinin ardından manken Sevda Demirel, kendisine iftira atıldığını, orada bulunmasının nedeninin sadece yemek yemek olduğunu ileri sürerek, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Ramazan Er’den yardım istedi. Demirel’in suçsuz olduğunu düşündüğünü belirten Er, “Görevliler için soruşturma açıldı. Her meslekte olduğu gibi meslektaşlarım arasında da hata yapanlar olabilir. Sevda Demirel rahat olsun” açıklamasında bulundu.

OPERASYON ŞEFİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

“Sevda Demirel’in fuhuş yaparken basıldığı” iddia edilen operasyonun başındaki isim Asayiş Şube Ahlak ve Kumar Bürosu Amiri Mehmet Ali Çankaya’nın başka bir göreve atanması, bu olaya bağlandı.

Gelişmelerin ardından açıklama yapan Sevda Demirel, ‘‘İki metrelik 25 yaşındaki dev gibi bir kadının en mutlu gecesiydi. Sanki zifte batmıştım. Ve şimdi çıktım. Aklandım, temizlendim. Yeniden doğdum. Kendimi kuş gibi hafif hissediyorum” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz