Almanya ve Türkiye’nin asırlık rekabeti! 100. yılda galibiyet 3-2’lik skorla geldi

Almanya ve Türkiye futbol takımları arasında bugüne kadar oynanan 26 maçta Almanya 15, Türkiye 6 galibiyet elde etti. 5 maç ise berabere sonuçlandı.

1923 yılında başlayan rekabette en farklı galibiyeti Almanya 1937 yılında İstanbul’da oynanan maçta 7-2’lik skorla elde etti. En son galibiyeti ise Türkiye, 18 Kasım 2023 yılında Berlin’de oynanan maçta 3-2’lik skorla aldı.

EN ÇOK GOLÜ METİN OKTAY ATTI

Bu maçlarda en çok gol atan Türk futbolcular Metin Oktay (3), Cemil Turan (2), Rıdvan Dilmen (2) ve Cenk Tosun (2) oldu. En çok gol atan Alman futbolcular ise Uwe Seeler (2), Gerd Müller (2), Jürgen Klinsmann (2) ve Timo Werner (2) oldu.

SON GALİBİYET TÜRKİYE’NİN OLDU

İki ülke arasında 18 Kasım 2023 tarihinde oynanan son maçta Almanya, Berlin’deki hazırlık maçında Türkiye’ye 3-2 yenildi.

Bu maçta Türkiye’nin gollerini Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu ve penaltıdan Yusuf Sarı kaydetti. Almanya’nın golleri ise Kai Havertz ve Niclas Füllkrug’tan geldi.

SON 4 MAÇTAN 2’SİNİ KAZANDIK

Bu sonuçla Türkiye, Almanya ile oynadığı son 4 maçtan 2’sini kazandı.

HER MAÇ KIRAN KIRANA GEÇİYOR

Almanya-Türkiye rekabeti, futbol dünyasının en önemli rekabetlerinden biridir. Her iki takım da güçlü kadrolara sahip ve maçlar her zaman heyecan verici geçiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz