Türkiye’de futbol ligleri neden ertelendi? Liglerde son durum ne olacak? TFF Başkanı Büyükekşi açıkladı!


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün gerçekleştirilen olağanüstü toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türk futbolunu derinden sarsan olaylara net bir duruş sergiledi. Başkan Büyükekşi, sorumlu kulüp ve yöneticilere en ağır cezaların uygulanacağını belirterek, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e saha içinde gerçekleştirdiği saldırı, TFF Yönetim Kurulu’nu olağanüstü toplanmaya sevk etti. Toplantının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada olaya sert tepki gösterdi.

BU TÜRK FUTBOLUNA BİR SALDIRIDIR

Büyükekşi, saldırının sadece Halil Umut Meler’e değil, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmış bir aşağılık eylem olduğunu vurgulayarak, hakemlere yönelik hedef gösteren herkesi suç ortağı ilan etti.

EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

TFF Başkanı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Halil Umut Meler, kendini bilmez canilerce saldırıya uğramıştır. Bu saldırı sadece ona değil, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Hakemlere yönelik hedef gösteren herkes, bu aşağılık suçun suç ortağıdır. Halil Umut Meler’e acil şifalar diliyoruz. Sorumlu kulüp ve yöneticiler en ağır şekilde cezalandırılacaktır.”

“YETER ARTIK!”

Başkan Büyükekşi, aynı zamanda tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini duyururken, “Futbol maçları bir savaş değil, sonunda ölüm yok. Bütün takımlar aynı anda şampiyon olamaz. Bunu hepimizin idrak etmesi lazım. Herkesi sorumluluğa davet ediyoruz. Artık yeter. Hakemler de insan. Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin. Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim. Yeter artık!” şeklindeki ifadeleriyle spor camiasına sitemde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz