Aşırı sıcaklar neden oluşuyor?

Bir süredir Avrupa, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika’yı etkileyen sıcak hava dalgasının insan kaynaklı iklim krizinin etkisinden bağımsız olarak oluşmasının neredeyse imkansız olduğunu bulan bilim insanları, aşırı sıcakların en fazla ölüme sebep olan felaketler arasında yer aldığı konusunda uyarıyor.

Bilim insanları, Avrupa, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika’yı etkileyen sıcak hava dalgasının, insan kaynaklı iklim krizinin etkisiyle neredeyse bağımsız oluşmasının imkansız olduğunu keşfetti.

Uzmanlar, sıcak hava dalgasının en fazla ölüme sebep olan felaketler arasında yer aldığı konusunda uyarılarda bulunuyor; bu durum, küresel ısınmanın etkilerine bağlı olarak yaşanan bir gerçek.

Son araştırmalara göre, küresel ısınmanın etkisiyle Güney Avrupa’yı vuran ve Türkiye’de de hissedilen sıcak hava dalgasının, daha önceki dönemlere göre ortalama 2,5 derece daha sıcak yaşandığı belirlendi.

İnsan faaliyetlerinin yol açtığı küresel ısınma, Çin’in bazı bölgelerinde sıcak hava dalgası görülmesini 50 kat daha olası hale getiriyor, bu durum da çevre ve iklim açısından ciddi endişelere yol açıyor.

Bilim insanları, aşırı sıcakların dünya genelinde ölümcül sonuçlar doğurabileceği ve ülkelerin bu tür felaketlere karşı hazırlıksız olduğu konusunda da uyarıyor, küresel ısınmanın etkisiyle daha sık ve yoğun sıcak hava dalgaları yaşanması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz