Bakanlıktan ÖTV’siz cep telefonu açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk kez cep telefonu veya bilgisayar alacak gençlere yönelik özel tüketim vergisinin kaldırılması vaadi hakkında çalışmaların sürdüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın zamanda konuya ilişkin açıklama yapacağını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

2023 genel seçimlerinde en çok dikkat çeken vaatlerden biri olan “gençlere ilk teknolojik alet alımında ÖTV’nin kaldırılması” sözü ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilmişti. Dövize bağlı fiyat artışının yanında yüksek vergi barındırması sebebiyle gençlerin teknolojik aletlere erişmekte zorluk çekmesi sebebiyle büyük ilgi barındıran ÖTV’siz cep telefonu ve bilgisayar vaadi gençler arasında heyecanla gerçekleşmesi beklenen sözlerden biri.

Konu hakkında ‘Tercihim İstanbul, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü’ etkinliğinde konuşan Bakan Bak, ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV’nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda bilgilendirme yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimi öncesi vaatlerini sıraladığı esnada “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz” ifadeleriyle bahsi geçen vaadi ilan etmişti.

“HEDEFİMİZ 1 MİLYON YURT KAPASİTESİ”

Ayrıca KYK yurtlarındaki kapasite ile ilgili de konuşan Bakan Bak “Hedefimiz, hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmamak. Şu an yurt kapasitesinde 900 binlerdeyiz. Hedefimiz 1 milyona ulaşmak” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz