Emekli maaşına ek zam düzenlemesi yolda

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına zam yapılmıştı. Ancak zam emeklilerin kök aylıklarına uygulandı. Buna göre kök aylığı 6 bin lira ve altında kalanların emekli aylıkları Temmuz ayından sonra da 7 bin 500 lira olarak ödenmeye devam edecek. Milyonlarca emekli bu nedenle ek zam talep ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin tepkisinin ardından yeni yılda bu konuda düzenleme yapılacağını söyledi. Yeni yasama döneminde en düşük emekli maaşının artırılması için Meclis’e yasal düzenleme getirilmesi gerekiyor.

Hükümet, ayrıca yüksek kiralar ve araç stokçuluğuna karşı önlemler almak istiyor. Ev kiralarındaki fahiş artış ile sıfır araçların stoklanarak belli yerlere satılmasına karşı hapis cezasını da içeren bir düzenleme yapılacağı kaydediliyor.

Kasım ve Aralık aylarında 2024 bütçesi görüşülecek

Meclis’in Kasım ve Aralık aylarındaki gündemi ise bütçe olacak. Yeni ekonomi yönetiminin hazırlayacağı 2024 bütçesinin ekonomide son gidişatın çerçevesinde yoğun şekilde tartışılacağı tahmin ediliyor.Yeni ekonomi yönetiminin Eylül ayında kamuoyuna açıklayacağı Orta Vadeli Plan çerçevesinde bütçenin şekilleneceği kaydediliyor. Yeni bütçe ile enflasyon, istihdam gibi temel verilere dair hedefler de paylaşılacak.

Bütçe içerisinde deprem yatırımları önemli bir yer tutacak. Deprem bölgelerindeki yeniden imar çalışmalarına teşvik konusunda Meclis’e bir düzenleme paketi gelmesi gündemde. Deprem paketi içerisinde yeni vergi düzenlemelerinin olup olmayacağına dair şu aşamada netlik yok. Yaz aylarında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ekonomi kurullarının yapacağı değerlendirmeler çerçevesinde bütçe çalışmaları tamamlanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz