Türkiye’de internet kullanımı yüzdesi kaçtır? İnternette kaç saat geçiriyoruz?

türkiye'de internet kullanımı

Türkiye’de internet kullanımı, son yıllarda hızla artıyor. We Are Social ve Hootsuite tarafından hazırlanan Küresel Dijital 2024 Raporu’na göre, Türkiye’de internet kullanıcı sayısı 62 milyona ulaştı. Türkiye’de internet kullanım oranı ise yüzde 73’e yükseldi.

Küresel Dijital 2024 Raporu, dünyanın farklı bölgelerinde internet, sosyal medya, mobil ve e-ticaret kullanımına ilişkin veriler sunuyor. Rapora göre, dünyada internet kullanıcı sayısı 4.66 milyara, internet kullanım oranı ise yüzde 59.5’a ulaştı. Dünyada en çok internet kullanan ülke ise 989 milyon kullanıcıyla Çin oldu. Çin’i 696 milyon kullanıcıyla Hindistan ve 313 milyon kullanıcıyla ABD takip etti.

YAŞ ORTALAMASI 30’UN ÜZERİNDE

Türkiye’de internet kullanımı, son yıllarda önemli bir artış gösterdi. Rapora göre, Türkiye’de internet kullanıcı sayısı, 2020 yılında 59 milyondan 2021 yılında 62 milyona yükseldi. Türkiye’de internet kullanım oranı ise, 2020 yılında yüzde 70’ten 2021 yılında yüzde 73’e çıktı. Türkiye’de internet kullanıcılarının yaş ortalaması ise 32.4 olarak belirlendi.

İNTERNETE BAĞLI KALMA SÜRESİ BİR HAYLİ YÜKSEK

Türkiye’de internet kullanıcılarının davranışları da raporda yer aldı. Rapora göre, Türkiye’de internet kullanıcıları, günde ortalama 7 saat 29 dakika internete bağlı kalıyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 92’si her gün internete giriyor.

KULLANICILAR İNTERNETİ EN ÇOK HABER OKUMAK İÇİN KULLANIYOR

Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 81’i internetten haber okuyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 76’sı internetten video izliyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 75’i internetten müzik dinliyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 74’ü internetten oyun oynuyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 72’si internetten sosyal medya kullanıyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 71’i internetten e-posta gönderiyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 68’i internetten alışveriş yapıyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 66’sı internetten bankacılık işlemleri yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz