“Beyin bedava” diyen adam şimdi ne yapıyor? Beyin Bedava reisin ardındaki trajik hikaye…

Bundan neredeyse 13 yıl önce, internet alemine düşen bir video, milyonlara ulaştı, viral etkisi yarattı. Videoda “Beyin bedava” diyen adamın bu ifadesi, 7’den 70’e herkesin diline dolandı ve çokça zikredildi. Peki bu sözlerin ardında nasıl bir hikaye var? Beyin Bedava reis şu anda nerede ve ne yapıyor? Sınavdan kaç aldı? İşte “beyine adanmış bir ömür” sizlerle…

KPSS sınavı bitmiş, İstanbul’da sınavdan çıkanlara mikrofon uzatan bir muhabirin kamerasına ilginç bir fenomen takılmıştı. Habercinin kendisi dahil hiç kimse, bu röportajın böylesine bir etkisi olacağını kestirememişti. Muhabirin “Sınavınız nasıl geçti?” sorusu karşısında yıllarca akıllardan silinmeyecek o sözleri söylenmişti:

“On numara. Çalıştım, gerekeni yaptım. Evde baktım sadece. Attım hafızaya, beyin bedava. Bedava ya taşıyorum. Niye hamallık yapayım?”

DİZİLERDE REPLİK OLDU

Gelişigüzel söylenen bu sözler, öyle bir fenomen haline geldi ki halk arasından televizyon dizilerine kadar taşındı. Türkiye bu sözleri, Mahkum adlı dizide, başarılı oyuncu İsmail Hacıoğlu’nun ağzından duydu. Sokaklardan, dizi repliklerinin arasına karıştı, herkesin yüzünde tebessüm oluşturmayı başardı.

ARDINDA TRAJİK BİR HİKAYE VAR

Güzel olan bütün şeyler bir kenara, bu repliğin özünde bir drama yatıyordu. “Attım hafızaya, beyin bedava” sözlerini herkesin ağzına pelesenk eden Ali Kemal Bey, geçirdiği trafik kazası sonucu beynindeki hasara rağmen sınava girmişti.

HAFIZA KAYBI YAŞADI

Hastanede bir süre tedavi gören Ali Kemal, hafıza kaybı geçirdi. Her şeye rağmen gözünü karartıp sınavın yolunu tutmuş ve hatırı sayılır bir puan almayı başarmıştı.

KPSS’DEN 66,384 ALDI

Ele alınan verilerde sınavın hangi türünden 66,384 aldığı bilgisine ulaşılamazken, kendisi yıllar sonra verdiği bir röportajda, “Kendisine beyin denen kusursuz mühendis, bizzat benim emrimde” diyerek beynin bedava olduğunu ve kullanılması gerektiğini bir defa daha vurgulamış oldu.

SABAH BAZLAMACI, AKŞAM MÜZİSYEN

Sabahları bazlama satarak geçimini sağlayan Ali Kemal’in akşam ise bir orkestrayla birlikte ney çaldığı aktarıldı.

PAZARDA EREN ERDEM İLE KARŞILAŞMA

Fenomen Ali Kemal Bey ayrıca, 2021’in mayıs ayında pazarda CHP’li Eren Erdem ile karşılaşırken, kendisinin gayet sağlıklı oluşu objektiflere yansıdı. Eren Erdem, “Beyin bedava” sözünün mucidi için, “Sosyal medyada, bir sınav çıkışı “beyin bedava” açıklamasıyla fenomen olan Ali Kemal ağabeyle karşılaştık” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz