YKS 2023 Yerleştirme sonuçları açıklandı!

2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklandı. Milyonlarca öğrenci hayal ettiği bölümlere yerleşmek için çaba göstermişti. O emekler karşılığını şimdi verdi ve YKS 2023 açıklandı! İşte detaylar…

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-YKS sonuçlarına göre adayların tercihleri doğrultusunda 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu.

2023 YKS sonuçları nereden öğrenilir, bakılır?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını ve gençleri tebrik ettiğini belirtti.

ÖSYM’den açıklama

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ise yazılı bir açıklama yaparak, 2023-YKS yerleştirme sürecinin başarıyla tamamlandığını vurguladı. Ersoy, şunları ekledi: “Üniversite eğitiminizi en verimli şekilde tamamlayarak ülkemize büyük katkılar sağlayacağınıza olan inancımız tam. Tercih sonuçlarınızı kutlar ve gelecekteki başarılarınızı dilerim. Bir programa yerleşemeyen adaylarımızın, ek tercih sürecini takip etmelerini hatırlatırız. Ek yerleştirme sürecinde profesyonel destek almanız faydalı olacaktır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz