Cumhur İttifakı’nda emekli maaşı ayrışması

Cumhur İttifakı ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümetin emekli maaşı politikasından rahatsızlığını dile getirdi, zam yapılması gerektiğini vurguladı.

Emeklilere yapılan yüzde 25’lik zam oranının tepkileri sürüyor. Enflasyon oranının oldukça altında kalan rakam, Cumhur İttifakı içinde de anlaşmazlıklara sebep oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkez binasında düzenlediği Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.Erdoğan’ın emekli maaşları için yıl sonunu işaret ettiğini hatırlatan Erbakan, “Bu enflasyon ortamında bu hayat pahalılığında emeklilerimizin yıl başına kadar bekleyecek durumu kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

“GEÇİM DERDİ BÜTÜN EVLERİ SARMIŞTIR”

Alım gücünün yetersizliğine vurgu yapan Erbakan “Sayın cumhurbaşkanımız emeklilerimizle ilgili gerekenin yıl sonunda yapılacağını ifade etmiş ancak bu enflasyon ortamında bu hayat pahalılığında emeklilerimizin yıl başına kadar bekleyecek durumu kalmamıştır. Gerçekten de geçim derdi bütün evleri sarmıştır. Başta emeklilerimiz olmak üzere aziz milletimizi çok büyük sıkıntıya sokmuştur.” diye konuştu.

BAHÇELİ DE BENZER ÇIKIŞI YAPMIŞTI

Cumhur İttifakı’nın ikinci en büyük ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli de geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına zam çağrısı yaparak ittifak ortağına seslenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı zam oranını yetersiz bulan Bahçeli ” “Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” ifadelerini kullanmıştı.

YIL SONU İŞARET EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ittifak ortaklarının çağrısına herhangi bir olumlu dönüşte bulunmazken “emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu” ifadeleriyle emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesinin yıl sonu yapılabileceğini açıklamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz