Ehliyet sınavı 2024 ne zaman yapılacak? Sınav tarihleri ve detayları haberimizde…

ehliyet sınavı 2024

2024 yılında ehliyet almak isteyen adaylar, ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sınavın oturumu, saati ve başvuru tarihi nedir? İşte, 2024 ehliyet sınavı hakkında merak edilenler…

2024 ehliyet sınavı, her ayın ilk haftası sonu e-sınav olarak yapılacak. Sınav, 50 dakika süreyle uygulanacak. Sınavda, Trafik ve Çevre Bilgisi, İlk Yardım, Araç Tekniği ve Trafik Adabı derslerinden toplam 50 soru sorulacak. Sınavda başarılı olmak için en az 35 doğru cevap yapmak gerekecek.

BAŞVURU ÜCRETİ BELLİ OLDU

2024 ehliyet sınavına başvurmak isteyen adaylar, sınava girmek istedikleri ayın ilk haftası içinde MEB’in resmi internet sitesi üzerinden veya başvuru merkezlerinden başvuruda bulunabilecekler. Başvuru ücreti ise 100 TL olarak belirlendi.

KILAVUZA DİKKAT!

2024 ehliyet sınavına girecek adaylar, sınava girmeden önce MEB tarafından yayınlanacak olan kılavuzu dikkatlice okumalı ve sınav kurallarına uymalıdırlar. Ayrıca, sınava girecekleri yer, saat ve salon bilgilerini içeren sınava giriş belgelerini sınavdan önce mutlaka edinmeleri gerekmektedir.

EN AZ 70 PUAN ALINMALI

2024 ehliyet sınavı sonuçları ise sınavdan bir hafta sonra açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını MEB’in resmi internet sitesi üzerinden veya e-Okul sistemi aracılığıyla öğrenebilecekler. Sonuçlara göre, adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanabilecekler. Direksiyon sınavı ise her ayın ikinci haftası sonu yapılacak. Direksiyon sınavında başarılı olmak için en az 70 puan almak gerekecek. Direksiyon sınavı sonuçları ise sınavdan bir hafta sonra açıklanacak. Direksiyon sınavında başarılı olan adaylar, ehliyetlerini almaya hak kazanacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz