Johnny Depp-Amber Heard davası! Heard şu anda nerede?

59 yaşındaki Depp, 2019’da Heard’e boşanma anlaşmalarında daha fazla para kazanmak için kendisini istismar ettiği konusunda yalan söylediğini ileri sürerek 50 milyon dolarlık dava açmış ve Heard’ün 10 milyon dolar tazminat ödemesine karar verilmişti. Davanın ardından gözlerden uzak yaşayan Amber Heard’ün İspanya’nın Madrid kentinde olduğu iddia edildi.

11 Nisan 2022’de ABD’nin Virginia eyaletinde başlayan dava, büyük bir şok etkisi yarattı. Talep edilen tazminat tutarının 50 milyon dolar olması bir tarafa, davanın canlı olarak mahkemeden anbean kameralar önünde gerçekleşmesi, bir ilkti. Davacı Johnny Depp’in isteği üzerine böyle bir kararın alındığı konuşulurken, davayı izleyen sosyal medya kullanıcıları, nispeten ikiye bölündü.

ÇOĞUNLUK JOHNNY DEPP’İ HAKLI BULDU

Nisan’ın ikinci haftasından itibaren Twitter, YouTube, Facebook ve Twitch dahil olmak üzere hemen her sosyal medya platformunda davaya ait canlı görüntüleri yorumlayan yayıncılar mevcuttu. Gerek bu yayıncıların kitlesi olsun, gerekse yayını resmi kanallardan takip eden kullanıcılar olsun çoğunluk Johnny Depp’in haklılığını savunuyordu. Mahkemede taraflar ifade verdikçe Amber Heard’ün üzerinde yoğunlaşan tepkiler artmaya başlamıştı.

AMBER HEARD, JOHNNY DEPP İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Hollywood’da o dönem ciddi projelerin altına imza atan güzel oyuncu Amber Heard, 2018’de Washington Post gazetesinde yayınladığı bir makalede, kendisini taciz mağduru olarak nitelemiş, ismini vermese bile okları eski eşi Johnny Depp’e çevirmişti. İlgili makalenin ardından kariyeri adeta son nefesini veren Depp’in projelerinin bir bir iptal edilmesi üzerine ünlü aktör, avukatlarını devreye sokarak Heard’e dava açmıştı.

GÖZDEN KAÇMASIN!

FİZİKSEL ŞİDDET UYGULADIĞINI İLERİ SÜRDÜ

İngiltere’deki davada sunulan ve Heard’ün avukatlarının Virginia’daki jüri üyelerinden haksız yere saklandığını öne sürdükleri kanıtlar arasında 2015’te bir psikolog tarafından tutulan ve Heard’ün Depp’in “kendisini ittiğini” söylediği bir kavgaya ilişkin kayıtlar ve bir hemşireye fiziksel şiddet uygulandığına dair raporlar da yer alıyordu.

Ancak mahkeme, bu delilleri “kulaktan dolma” olduğu gerekçesiyle kabul etmedi.

MAHKEMEDEN 10 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT KARARI

Tüm bu gelişmelerin ardından, tarafların ifadeleri, delilleri ve tanıkları bir bir incelenmiş ve mahkeme Haziran 2022’de sona eren davada, Heard’ün Depp’e 10 milyon dolar tazminat ve 2018’de Washington Post için yazdığı makalede aktörü karaladığı için 350 bin dolar cezai tazminat ödemesine karar vermişti. Depp’inse, kendisine karşı dava açan Heard’e 2 milyon dolar ödemesi yönünde karar çıkmıştı.

Kısacası, Amber Heard eski eşine toplamda 8 milyon dolardan fazla ödeme yapmak zorunda kalsa da, yapılan anlaşmayla 1 milyon dolar vermişti.

YENİDEN YARGILAMA TALEBİ

Heard daha sonra yargıçtan jürinin kararını iptal etmesini istedi ve kararın kanıtlarla desteklenmediğini iddia ederek yeniden yargılama talep etti. Ancak bu talep, herhangi bir karşılık bulmadı.

AMBER HEARD ŞU ANDA NEREDE?

Davadan sonra sessizleşen aktrist Amber Heard, Hollywood’u terk ederek İspanya’nın Madrid kentine taşındı. Daily Mail’den Alison Boshoff yayınladığı yazısında, “Heard’ün Hollywood’u terk ettiğini ve küçük kızı Oonagh ile birlikte sessizce İspanya’ya taşındığını açıklayabilirim” diye konuştu.

Öte yandan haberde, Johnny Depp’ten olaylı bir şekilde boşanan Heard’ün arkadaşı 37 yaşındaki aktrisin bir gün Tinseltown’a geri dönebileceğini şu ifadelerle açıkladı:

İşe ya da Hollywood’a dönmek için acelesi olduğunu sanmıyorum ama muhtemelen doğru zaman geldiğinde, doğru proje için geri dönecektir.

“HOLA MADRID!”

İddiaların en büyük dayanaklarından biriyse, uzun süreler paylaşım yapmayan Heard’ün 5 milyonu geçkin takipçisi bulunan Instagram hesabından “Hola Madrid!” (Merhaba Madrid!) paylaşımı yapması oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz