Tuna Tavus nasıl o kadar çok yemek yiyebiliyor? 30 bin kaloriyi bulan öğün…

Powerlifting ile uğraşan ve YouTube’da binlerce kalorilik yemekleri tek seferde yediği videolarla tanınan Tuna Tavus, nasıl oluyor da 1 haftalık öğünü yarım saatte tüketebiliyor? İnsanın yemek yeme sınırı nedir? Mide genişler mi? Bütün bu soruların cevabını sizin için araştırdık…

24 yaşındaki powerlifting sporcusu Tuna Tavus’un 10 bin, 15 bin hatta 30 bin kaloriyi tek seferde yediğini iddia ettiği görüntüler birçok kesimde merak uyandırdı. 1 haftalık beslenme programını neredeyse yarım saatte tüketen Tavus’un bunu nasıl başardığıysa sorulan sorular arasında yer aldı.

TEK SEFERDE 30 BİN KALORİ ALMAK?

Ortalama bir insanın günlük alması gereken kalori miktarı 2 bin ile 2 bin 500 arasındadır. 30 bin kaloriyi tek seferde yemek ise ortalama bir insanın 15 katı kadar kaloriyi tek öğünde tüketmek anlamına gelmektedir. Bu da şu ana kadar tek seferde en çok kalori tüketen adam Joey Chestnut’ın (12 bin 650 kalori) neredeyse iki katı demek oluyor. Özetle, Tuna Tavus’un 30 bin kalori aldığını iddia etmesi sadece “lafın gelişi” bir tabirdir.

MİDESİ BULANMIYOR MU?

Çok fazla yemek veya birbiriyle alakasız gıdaları aynı anda tüketmek insan bünyesine aykırı bir olaydır. Uzmanların uyarısına göre, mideyi bir seferde çok fazla yemekle doldurmak, oradaki kasların gereğinden fazla ve alışılmışın dışında çalışmasına neden olarak çeşitli sorunlara yol açabiliyor. Mide bulantısı, kusma, gaz, şişkinlik ve karın ağrısı gibi şikayetleri de videolarında defalarca kez dile getiren Tavus, bu gibi sorunları sıklıkla yaşıyor. Tavus ayrıca, “Ben yataktan kusarak ve boğularak kalktığımı biliyorum” diyerek de rahatsızlıkları yaşadığını dile getirmişti.

BİR İNSAN EN FAZLA NE KADAR YEMEK YİYEBİLİR?

Bir insanın en fazla ne kadar yemek yiyebileceği, kişinin metabolizması, vücut yapısı ve diğer faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterse de bunun 2-3 kg arasında olduğu tahmin ediliyor.

TUNA TAVUS NASIL O KADAR ÇOK YEMEK YİYEBİLİYOR?

Uzmanların çok fazla yiyecek tüketmenin sağlığa olumsuz etki yaptığına dair açıklamaları bir kenara, Tuna Tavus’un lahmacun, simit, pide, hamburger, pizza, çiğköfte, baklava ve daha birçok gıdayı tek seferde yemesi, insan vücuduna aykırı olduğu kadar, doğadaki hiçbir canlıda eşi benzeri görülmemiş bir tüketim şeklidir. Mide bulantısı, kusma ve benzeri şikayetleri zaten yaşadığını bildiğimiz Tavus’un midesinin, ortalama bir insana göre daha geniş olduğunu söylemek mümkün.

Boyu 1 metre 90 santimin üzerinde olan ve 150 kilogramdan fazla ağırlığa sahip Tuna Tavus’un bünyesi, 1 metre 80 santim ve 80 kilogramlık sağlıklı bir insana göre farklı reaksiyon gösteriyor gibi dursa da neticede fazla tüketim sonucu gıdalar aynı rahatsızlıklarla dışarı atılıyor ve benzer sorunları beraberinde getiriyor.

MİDESİ FAZLA MI GENİŞLİYOR?

Tuna Tavus gibi, çok fazla gıdayı bir anda yemek, midenin genişlemesine yol açabilir. Çünkü mide, yapısı gereği kaslardan oluşur. Hacminden fazla yüklenen besinleri içerisinde tutmak için vücudun doğal dinamiğine karşı gelerek genişleyebilir ve hacim kazanabilir. Ancak ne var ki, bu genişlemenin bir sınırı vardır.

Midenin genişleme kapasitesi, yemeği kesene kadardır. Bu da 2-3 kilogramlık (2-4 litreye tekabül ediyor) hacmin sonudur. Siz yemek yemeyi sürdürmek isteseniz bile artık vücudunuz buna karşı bir önlem alacak ve çıkış kanallarını zorlayarak, çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirecektir.

OBEZİTE, YÜKSEK TANSİYON, DİYABET VE KANSER

Vücut şişkinlik, gıda zehirlenmesi, bulantı ve kusma gibi reaksiyonları anlık olarak gösterse de uzun dönemde aşırı yağlanma (obezite), kalp rahatsızlıkları, inme, yüksek tansiyon, diyabet ve buna bağlı kansere yol açabilir. Tüm bunların dışında fazla yemek ruhsal olarak kişiyi depresyona sevk ederken, hormonal bozukluklara yol açabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz