Yılbaşı ilk o ülkede kutlanacak! Yeni yıla son girecek ülke hangisi? Bonus: Yeni yıla giremeyen adam…

2024 yılına geri sayım başladı. Dünyanın farklı ülkelerinde yeni yıla girmek için hazırlıklar sürerken, yeni yıla ilk giren ülkeler merak konusu oldu. İnternet kullanıcıları, “Yeni yıla ilk girecek ülke hangisi?”, “Yeni yıla hangi ülke önce girecek?”, “Yeni yıla ilk giren ülke?” ve “Yılbaşını ilk kutlayan ülke?” gibi aramalar yapıyor. Yılbaşına ilk giren ülkeler ve yeni yıla giremeyen adam haberimizde…

2023 yılının son günlerinde yılbaşı hazırlıkları hız kazandı. Ülkeler yeni yıla “merhaba” demek için gün sayarken, yeni yılı ilk karşılayan ülke merak konusu oldu.

YENİ YILA İLK GİREN ÜLKE “TONGA” OLACAK!

Yeni yılı ilk kutlayanlar Pasifik Okyanusu’ndaki ada ülkeleri Tonga, Kiribati ve Samoa olacak.

O adalardan biri olan Tonga, 2024 yılına herkesten önce girecek. Ardından, Kiribati ve Samoa yeni yılı dünyanın geri kalanından daha önce karşılayacak.

ABD VE KANADA YENİ YILA GEÇ GİRECEK

Amerika Birleşik Devletleri‘nin Batı kıyısındaki eyaletler, saat dilimlerine göre diğer bölgelere nazaran daha geç saatlerde yeni yıla girecek. Amerika’nın kuzey komşusu Kanada da yeni yıla geç saatlerde, yerel saat dilimlerine göre girecek.

SON GİRECEK ÜLKE DE BELLİ OLDU

Yeni yıla en son giren ülkeler Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı Baker ve Howland adaları olacak. Ancak, Pasifik Okyanusu’nun güneyinde yer alan Baker ve Howland adalarında yerleşim yeri bulunmuyorken, adalarda sadece birkaç araştırma istasyonunun bulunduğu biliniyor.

YENİ YILA GİREMEYEN ADAM

Yeni yıl kutlamalarının büyük bir coşkuyla sürdüğü esnada yapılan bir röportajda, yeni yıl ile ilgili konuşurken, “Bu adamın tipine baksana, nereye girecek bu adam” sözleriyle fenomene dönüşen dayı, 2024’e sayılı günler kala bir kez daha akıllara geldi.

İŞTE VİRAL OLAN O VİDEO:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz