Yunanistan’a kaçak yollarla gitmek isteyen 60 göçmen, Yunanistan polisi tarafından ölmekten son anda kurtarıldı

Yunanistan polisi Ege Denizi’ndeki küçük teknelerle avrupaya gitmek isteyen 60’a yakın göçmeni kurtardı.

Sahil güvenlik, cumartesi günü Yunan makamlarının iki ayrı olayda Türkiye’den yakındaki doğu Ege Denizi adalarına geçmeye çalışan şişme botlardaki yaklaşık 60 göçmeni kurtardığını açıkladı. Son haftalarda Yunanistan, çoğunlukla kaçakçılar tarafından sağlanan küçük, denize elverişsiz teknelerle gelen bu tür kaçak geçişlerde artış olduğunu duyurdu.

TÜM GÖÇMENLER GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE TAHLİYE EDİLDİ

Sahil güvenlikten yapılan açıklamada, bir devriye botunun cumartesi günü erken saatlerde Midilli adası açıklarında sürüklenen bir şişme botta 41 kişinin bulunduğunu söyledi. Tümü güvenli bir şekilde tahliye edildi ve adadaki bir kabul merkezine götürüldü.

Yunan yetkililer kaçak geçişlerdeki artıştan büyük ölçüde Afrika’daki çatışmaların Avrupa’ya giden ana kaçakçılık rotaları üzerindeki baskıyı arttırmasını ve Türkiye’de olan karaborsa endüstrisinin gelişmesini sorumlu tuttu.

Yunan hükümeti, son yıllarda göçmen varışlarını önemli ölçüde azaltan denizdeki tekneleri durdurma politikasını değiştirmediğini söylüyor. İnsan hakları grupları Yunanistan’ı, Yunan kıyılarına ulaşmayı başaran kişileri Türkiye’ye yasadışı bir şekilde sınır dışı etmekle suçluyor. Atina bu iddiayı şiddetle reddediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz