Rusya: Türkiye’den giden gemide patlayıcı izleri var

Rusya Federal Güvenlik Dairesi (FSB), Türkiye’den Rusya’ya giden ve daha önce Ukrayna’ya uğrayan bir gemide patlayıcı izlerine rastlandığını iddia etti.

Rusya Federal İstihbarat Servisi’ne (FSB) dayandırılan haberde söz konusu geminin mayıs ayında Ukrayna’nın Kilia limanında olduğu ve Ukrayna’ya patlayıcı madde tedarik etmek üzere kullanılmış olabileceği ifadeleri yer aldı.

Rusya, geçen hafta Ukrayna’nın Karadeniz limanlarından tahıl ihraç edilmesine olanak sağlayan tahıl anlaşmasından çekilmişti.

Haberde FSB’nin seyir güvenliğini sağlamak amacıyla Kerç Boğazı’ndan geçen gemiler üzerinde gerçekleştirdiği denetim sırasında patlayıcı izlerine rastlandığını kaydedildi.

Ayrıca geminin Kerç Boğazı’ndan geçişinin engellendiği ve Rusya Federasyonu karasularının ötesindeki sulara gitmesinin yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi. 

Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan 18 Temmuz itibariyle çekildiğini açıklayan Rusya, Karadeniz’de Ukrayna’ya giden sivil gemileri de silah taşıyan gemiler olarak kabul ederek hedef alacağını açıklamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz