ABD’de mahkeme karıştı: Sanık kürsüye atlayarak hakime saldırdı!

hakime saldırı las vegas

ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleşen davada şartlı tahliye talebi reddedilen sanık, hakime saldırdı. 

Saldırgan sanık Deobra Delone Redden hakkında bir kişiyi darp ettiği gerekçesiyle açılmış olan dava sırasında Clark County Bölge Mahkemesi hakimi Mary Kay Holthus, 3 sabıkaya daha sahip olan Redden’in şartlı tahliye talebini reddetti. Hakkında verilen karar neticesinde sinirlenen sanık Redden, bir anda hakimin bulunduğu kürsüye atlayarak davanın hakimine saldırdı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Adliye yetkilileri ve güvenlik görevlileri, sanığı etkisiz hale getirdi. Hakimin saldırı sonrası yaralandığı fakat hastaneye kaldırılmadığı adliye yetkilileri tarafından kamuoyuna bildirdi. 

HAPSE ATILDI

Sanık Deobra Delone Redden, $54,000 kefaletle hapse atıldı ve perşembe günü hakkındaki yeni suçlamalarla mahkemeye dönmeyi reddetti. Bunun ardından mahkemenin hakimi bir sonraki duruşmasını 9 Ocak’a erteledi. 

13 SUÇLAMAYLA KARŞI KARŞIYA

30 yaşındaki sanık Redden; gasp, güç ve baskı kullanmak da dahil olmak üzere toplam 13 suçlamayla karşı karşıya. Yeni suçlamalardan yedisi, yargıç ve yargıcın yardımına gelen polis memurlarına yapmış olduğu darba atıfta bulunuyor. Hakimin yardımına gelen bir mahkeme memurunun alnında açılan derin yara ve omzunun çıkması nedeniyle hastaneye kaldırılması da sanığın dosyasına eklenen deliller içerisinde yer alıyor. 

DOSYANIN SAVCILARI SESSİZ KALMADI

Geçen yıl bir kişiye beyzbol sopasıyla saldırdığı gerekçesiyle Redden’i yargılayan  Bölge Başsavcısı Richard Scow olay hakkında, “Her şey o kadar hızlı oldu ki ne yapılacağını bilmek zordu.” dedi. 

Clark County Bölge Savcısı Steve Wolfson ise şüphelinin sabıka kaydının çoğunlukla şiddet içeren suçlardan oluştuğunu, 3 ağır suç ve 9 kabahat içerdiğini söyledi. Redden’in “toplum için aşırı tehlikeli olması ve kaçma riskinin bulunması” nedeniyle kefaletsiz tutulması gerektiğini söyledi.

SALDIRIYA UĞRAYAN HAKİM HOLTHUS OLAY HAKKINDA KONUŞTU

Sanık Redden tarafından saldırıya uğrayan hakim Mary Kay Holthus, olay hakkında ilk kez açıklamada bulundu: 

“Saldırı sırasında cesurca harekete geçen herkese son derece müteşekkiriz.”

Gazete Desek – Nida Özcan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz