“Yaşar yürüyor, Yaşar, mükemmel bir atlayış” | Peki bu işin aslı ne? Yaşar hâlâ hayatta mı?

Uzun zaman önce internete düşen ve viral olan video sunucunun, “Merhabalar, yapılmakta olan ulusal dalgıçlık olimpiyatları için güzel şehrimiz Diyarbakır’a hoş geldiniz” şeklindeki açılış konuşmasıyla başlıyor. Sonrasında sunucu, “Yaşar” olarak tanıttığı yarışmacının atlayışına, “Mükemmel bir atlayış” tepkisini vererek bir bakıma viral olmasını sağlıyor. Peki bu videonun aslı ne? Yaşar hâlâ hayatta mı?

İnternet aleminde popüler olan ve günlük hayatta sıklıkla replikler halinde karşımıza çıkan sayısız fenomenden bahsedebiliriz. Birçoğu ya bir filmden kesit ya da bir reklam kampanyasından ibaret oluyor. Ancak ne var ki, bazıları gerçekten yurdum insanını yansıtan, olağanca doğallığıyla vatandaşın hoşuna giden ve kendisini sevdiren nadir hadiseler.

İŞTE İNTERNETTE DOLANAN O VİDEO

“YAŞAR YÜRÜYOR, MÜKEMMEL BİR ATLAYIŞ”

Bunların başında ise “Yaşar yürüyor, Yaşar hazırlanıyor, mükemmel bir atlayış” repliğiyle hafızalarımıza kazınan ve “Ulusal Diyarbakır Dalgıçlık Olimpiyatları” olarak tanıtılan bir video geliyor. Bu video, özünde bütün bileşenleri yerinde kullanılmış bir reklam filmini andırıyor olsa da internet kullanıcılarına, sunucunun jest ve mimiklerinden, alkış sahnesinin ve seyircilerin doğallığından, “Mükemmel bir atlayış” repliğinin samimi söyleniş biçiminden ötürü amatör kimselerce düzenlenen bir organizasyonun ürünü olduğunu düşündürdü.

FOX SPORTS’UN YEREL SPORLARI DESTEKLİYORUZ KAMPANYASI

İşin aslında bu video, profesyonel kişilerce çekilmiş bir reklam filmi. Fox Sports’un 2000’li yılların da öncesinde çekildiği tahmin edilen reklamı Regional Sports Report adıyla, Rusya, Çin ve Güney Afrika gibi ülkeler için de uyarladığı bilgisine ulaşıyoruz. Uluslararası Kriket, PGA Tour, Amerikan Ulusal Futbol Ligi, Uluslararası Futbol, Major League Baseball, Rugby, Boxing, At Yarışı, Buz Hokeyi ve Motor sporları gibi branşlarda yayınlar yapan Fox Sports’un, şu anda bilinen herhangi bir yerel spor branşına kendi televizyonunda yer verdiğinden söz edemeyiz.

YAŞAR HAYATTA!

Sanılanın aksine gerçek olmadığı, reklam filmi olduğu anlaşılan bu videodaki oyuncularda herhangi bir kaza ya da yaralanmadan bahsedemeyiz. Bu da videoda ismi geçen “Yaşar” isimli yarışmacının, Fox Sports tarafından reklam filminde oynatılmak için tutulan bir oyuncu olduğunu anlamamızı sağlıyor. Yani, o “Mükemmel bir atlayış” repliğini hayatımıza sokan Yaşar, hâlâ hayatta.

FOX SPORTS’UN DİĞER ÜLKELER İÇİN YAPTIĞI UYARLAMALAR

FOX SPORTS YEREL SPORLAR TOKAT YARIŞMASI – RUSYA
FOX SPORTS YEREL SPORLAR BİSİKLETÇİ AVI – GÜNEY AFRİKA
FOX SPORTS YEREL SPORLAR AĞAÇ TUTMA – ÇİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz